Ovesná kaše vařená v mikrovlnce
října 16, 2016
Podzim už je tu a já začínám mít zase chuť na sladké snídaně. Jinak jsem milovník slaných ( vajíčka na jakýkoliv způsob, tousty, pomazánky - to je moje) ale když už začíná být venku sychravo, zima, ráda si zalezu do pelechu s teplou ovesnou kaší která je zdobená něčím sladkým, rozvoní celý pokoj spolu s čajem a já můžu pozorovat z okna jak vítr ohýbá stromy a přitom být v teple. Není pro mě rychlejší způsob přípravy ovesné kaše než z mikrovlnné trouby. Vše je i se zdobením hotové za 5 minut!
SUROVINY
Ovesné vločky : 35g
Mléko, voda : 200ml
Cukr, med, sirup : dle chuti
Musím říci, že se nikdy daným poměrem neřídím, vše dělám od oka a také podle hladu. Nejdříve si dám vločky do misky mohou být i rozemleté poté přidám mléko a dám na plný výkon do mikrovlnky na 2,5 minuty a vše hlídám, pokud je kaše příliš hustá přidám mléko a promíchám, vše ještě na půl minutky na plný výkon společně necháme provařit. Vše pořád hlídám. Poté je na řadě zdobení a přidání všeho co máte rádi, kaši si můžete osladit již pokud ji dáváte vařit. Já si jí trochu osladím javorovým sirupem až nakonec.
Nejraději mám oříškovou a čokoládovou kombinaci, jakou máte nejraději vy? :)
13 komentářů
Mňam tiež túto kombináciu milujem 💕
OdpovědětVymazatJá jsem dřív na ovesných kaších z mikrovlnky byla úplně závislá, ale teď už jsem ji neměla několik měsíců, nejspíš jsem se jí už úplně přejedla ;) Ta tvoje ale vypadá úplně luxusně! ♥
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Mňam, ovsenú kašu zbožňujem, takmer vždy si ju dávam na raňajky a na milión spôsobov! Síce nie tak krásne naaranžovanú ako ty ale chuťovo výbornú!
OdpovědětVymazatSaja Frey blog
Ty dýněčky jako dekorace na fotkách vypadají moc hezky, pěkný nápad :)
OdpovědětVymazatPiosek
Dekuju :)
VymazatJa mam rada banan a arasidove maslo ! ale mnam
OdpovědětVymazatLUCY
Tuto kombinaci jsem měla dnes ! :)
VymazatTyjo asi máš nějaké jiné vločky, ale já dávám do 200ml mléka cca 80-90g vloček :D Jinak z toho mám hrozně řidkou břečku... a já to dělám tak, že je nechám namočené přes noc a pak jen ohřeju, je to tak podle mě lepší (více se nasajou a změknou). Ale je to fakt mnohem praktičtější než to vařit na sporáku :)
OdpovědětVymazatwww.linheart.cz
Je pravda že to dělám spíše od oka :) to určité ! :)
VymazatJa si v poslednej dobe robím ovsené kaše často, ale hlavne instantné, ktoré už len zalejem vodou. Veľmi rada mám malinovú alebo lesné ovocie, do ktorej ešte pridám chia semiačka, banán a musli :)
OdpovědětVymazatCaroline
Bože ta vypadá úchvatně ♥
OdpovědětVymazatVyzerá naozaj mňamkovo, hneď by som si dala :) Pekné fotky :)
OdpovědětVymazatMoc děkuji :)
VymazatDěkuji za vaše komentáře :)